whale watching arch

Los Cabos: Tradició, naturalesa i sostenibilitat

La regió de Los Cabos, ubicada a l'extrem sud de la península de Baja Califòrnia, és una de les destinacions costaneres més importants de Mèxic, famosa per les platges, els paisatges desèrtics, les muntanyes i les icòniques formacions rocoses.

Però més enllà del sol i la platja, la regió de Los Cabos és un lloc fascinant on la tradició mexicana es barreja amb la modernitat donant lloc a experiències fascinants per a tots aquells que la visiten. Vols ser un dels afortunats a descobrir-ho?

Avui t'expliquem una mica més sobre aquest destí i la seva increïble barreja de tradició, naturalesa i respecte per l'entorn que el converteixen en un lloc únic i sostenible.

L'Arc

L'Arc dels Cabos, conegut també com El Fi de la Terra, és una formació rocosa que té forma d'arc i que es troba a la punta de la península de Baja Califòrnia. La seva singularitat i bellesa l'han convertit en una de les destinacions més emblemàtiques i reconeixibles de tot el país.

Aquesta formació rocosa ha anat prenent forma al llarg de milions d'anys gràcies a l'efecte dels corrents marins i eòlics. D'aquesta manera, les roques s’ha anant erosionant fins a formar la característica obertura en forma d'arc, que li dóna nom i que s'ha convertit en una estructura única al món.

A més, per sota de l'arc, les aigües del Mar de Cortès i de l'Oceà Pacífic es barregen, cosa que dóna lloc a un ecosistema únic amb una rica varietat de flora i fauna marina que val la pena visitar.

Aquest icònic lloc té associades diverses històries i llegendes: des de vaixells enfonsats, i tresors pirates a un significat espiritual per als indígenes de la zona, que el converteixen en un lloc encara més fascinant. L'Arc de Los Cabos és, sens dubte, una clara representació del poder de la natura i un lloc imprescindible a la teva visita a Los Cabos.

Art, cultura i història

Més enllà dels seus paisatges i la seva impressionant naturalesa, Los Cabos ofereix altres atractius. I si ets dels viatgers que gaudeixen de l'art i les manifestacions culturals, aquí tens molt per descobrir.

Si t’interessa la història, hauries de saber que el nom de Califòrnia té el seu origen en aquesta regió. Després de la conquesta de Tenochtitlán, Hernán Cortés, va enviar els seus homes a explorar el territori i les costes del Pacífic. Va enviar expedicions a La Santa Cruz, avui coneguda com La Paz, el 1535 i quan els mariners van arribar a l'actual Cabo San Lucas el van anomenar Punta Califòrnia, per la seva semblança amb la fictícia illa de Califòrnia, lloc governat per la reina Calafia que apareixia a Las sergas de Esplandián (novel·la de cavalleria que circulava a Europa en aquelles dates). Aquest va ser el primer lloc denominat d'aquesta manera i durant cent anys van estar buscant les riqueses de la reina de les calafies creient que era una illa i no una península.

Les principals ciutats de la regió, Cabo San Lucas i San José del Cabo són també una mostra de la importància de les manifestacions artístiques sempre presents en la cultura mexicana. Murals que expliquen històries i escultures que adornen places i espais públics es barregen amb elements que reten homenatge a l'herència mexicana, donant lloc a una mena de museu a l'aire lliure que reflecteix la creativitat i la diversitat cultural d'aquesta zona.


Però si el que busques quan viatges és submergir-te en la cultura que estàs visitant, a Los Cabos també tens l'oportunitat de fer-ho visitant els diferents museus que et permeten conèixer una mica més de la cultura d'aquesta zona, habitada antigament pels indígenes pericús.

Visitar el Museu d'Història Natural de Cabo San Lucas, que acull artefactes i col·leccions de paleobotànica, geologia i paleobiologia; descobrir la Missió de San José del Cabo, construïda el 1730 pels jesuïtes o anar fins a Triunfo per observar el llegat de la mineria de plata de Baja California Sur són algunes de les activitats que pots dur a terme per conèixer alguna cosa més de la història dels Caps.

Sostenibilitat

Una regió com Los Cabos, amb un importantíssim patrimoni natural, és també una regió compromesa amb la sostenibilitat amb l'objectiu de mantenir i preservar allò que la caracteritza i diferencia.

Los Cabos és una destinació de classe mundial preocupada per la sostenibilitat i compromesa a generar accions per assegurar que el paradís natural es mantingui en perfectes condicions.

El 42% del territori de Baja California Sur està catalogat com a Àrea Natural Protegida (ANP), una de les més llargues del món. El Golf de Califòrnia va ser reconegut per l'oceanògraf Jacques-Yves Cousteau com l'Aquari del Món, que va ser reconegut per la UNESCO com una joia de conservació, invaluable pel seu impacte local i desenvolupament econòmic basat en el turisme i que representa el 80% de la pesca del mercat de pesca a Mèxic.

Com veus Los Cabos, a més de sol, platja i increïbles paisatges, és molt més. T'animes a descobrir tot el que Los Cabos et pot oferir?

¡Comparteix a les teves xarxes!